طراحی صفحه فرود

صفحه فرود یا لندینگ پیج چیست و چه کاربردی دارد؟

شاید بتوان از بازاریابی آنلاین به عنوان بهترین دوست صاحبان کسب و کارهای مختلف یاد کرد. هنگامی که کسب و کار خود را آنلاین می کنید، به یک استراتژی بازاریابی دیجیتال قدرتمند نیاز دارید که ابتدا حس نیاز را در مخاطبان ایجاد کرده و سپس پیام برند شما را به نحوی وسوسه انگیز به آن ها منتقل کند. در این مطلب، ما به یکی از موثرترین ابزارها برای انجام این کار، یعنی صفحه فرود یا به انگلیسی landing page نگاهی دقیق خواهیم داشت.

توسعه فناور پویا فراز

صفحه فرود (landing page) چیست؟

صفحه فرود، مقصد افرادی است که پس از دیدن بازاریابی آنلاین یا کمپین تبلیغاتی شما، علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر در مورد کسب و کار شما خواهند شد. البته دقت کنید که صفحه فرود نباید با یک صفحه اسپلش یا میکروسایت اشتباه شود؛ چرا که صفحه فرود، یک صفحه وب مستقل است که کاربران را به کلیک بر روی یک کال تو اکشن استراتژیک (CTA) مانند «همین الان شروع کنید.»، «با اشتراک ویژه از امکانات بی نهایت بهره مند شوید.» یا «همین الان با ۵۰ درصد تخفیف خریداری کنید.» ترغیب می‌کند.

صفحات فرود، یک CTA واضح و متمرکز، با حداقل ایجاد حواس پرتی و محتوای مناسب دارند که با هدف و علاقه بازدیدکنندگان مطابقت خوبی خواهد داشت. صفحات فرود معمولا بر روی یک هدف واحد تمرکز می کنند و این هدف در اغلب موارد، تبدیل سرنخ به مشتریان فعال و کنشگر یا تولید سرنخ های اولیه است.

تاریخچه صفحات فرود به روزهای اولیه کمپین های بازاریابی سنتی برمی گردد، جایی که بازاریابان برای به حداکثر رساندن تبدیل سرنخ ها، ترافیک هدفمندی را به صفحات خاصی هدایت می کردند. از آن زمان، صفحات فرود از تبلیغات چاپی سنتی به کمپین های بازاریابی دیجیتال گسترش یافته و به تدریج به تکامل امروزی رسیده اند.

landing page

هدف از صفحات فرود چیست؟

صفحات فرود، پتانسیل رشد عظیمی را برای شرکت شما فراهم می کنند و می توانند منجر به شکوفایی کسب و کار شما کمک شوند. اصلی ترین اهداف استفاده از صفحات فرود شامل موارد زیر هستند:

  • بهبود چشمگیر نرخ تبدیل

همانطور که قبلا ذکر شد، صفحات فرود بر روی یک هدف خاص متمرکز می شوند و با ملایمت و ارائه پیشنهادهایی که به سادگی نمی توان از آن ها گذشت، بازدیدکنندگان شما را وادار می کنند تا یک اقدام دلخواه را انجام دهند. با انجام این کار، افراد به شکلی ناخودآگاه به سمت قسمت های پایین‌ تر قیف بازاریابی سوق داده خواهند شد: از بازدیدکنندگانی ناشناس به سرنخ‌ ها و در نهایت به مشتریانی کنشگر.

  • آنچه مخاطبان از خودشان می گویند!

اگر فرم ثبت نام، عضویت و سایر موارد مشابه را در صفحه فرود خود قرار دهید، می توانید اطلاعاتی در مورد جمعیت شناسی مخاطبان خود به دست آورید تا به درک بهتری از بازار هدف خود برسید. شما می توانید از این اطلاعات برای بهینه سازی و هدفمند کردن تلاش ها و استراتژی های بازاریابی خود استفاده کنید.

  • خودتان را معرفی کنید!

یک صفحه فرود جذاب و با طراحی خوب، حرفه ای بودن، ارزش و جذابیت برند شما را نشان می دهد. صفحات فرود نه تنها می‌توانند در یک لحظه ذهنیت مشتریان شما را تغییر دهند، بلکه به تقویت برند شما نیز کمک می‌کنند. هرچه افراد بیشتری در مورد کسب و کار شما بدانند، موفقیت شما در فرآیند بازاریابی دیجیتال به مراتب بهتر خواهد شد.

  • کسب داده های قابل اندازه گیری

با تجزیه و تحلیل معیارهای صفحه فرود مانند نرخ تبدیل، نرخ پرش، بازدید از صفحه و میزان ترافیک، می توانید درک درستی از عملکرد یک کمپین بازاریابی خاص و یا عملکرد کلی صفحه فرود خود داشته باشید. طبیعیتا داشتن داده های قابل اندازه گیری و کمی، برای تعیین اینکه کدام روش های بازاریابیِ مورد استفاده، مؤثرتر بوده اند، امری ضروری و مهم است.

آناتومی صفحه فرود

آناتومی صفحه فرود

حالا بیایید به عناصر اساسی طراحی صفحه فرود بپردازیم تا دقیقاً بدانید که لازم است چه چیزهایی را در طراحی یک landing page فوق العاده، در نظر بگیرید.

  • تصاویر:

بیاید روراست باشیم. در میان انبوه تبلیغات و کسب و کارهای دیجیتال امروزی، شما فرصت کوتاهی برای انتقال پیام کسب و کارتان به جامعه هدف خواهید داشت. در واقع شما کمتر از 20 ثانیه فرصت دارید تا مخاطبان خود را متقاعد کنید که باید مدت زمان بیشتری را به شما اختصاص بدهند تا از صفحه فرود طراحی شده، اطلاعات مختلف را کسب کنند. بنابراین وجود جلوه های بصری فریبنده و کاربرپسند، نه یک پیشنهاد، بلکه یک ضرورت است. پس تصاویر یا ویدیوهای زمینه را به صفحه فرود خود اضافه کنید تا به زیبایی بصری آن بیفزایید.

  • تیتر ها:

از آنجایی که مشتریان معمولاً صفحات فرود را مرور می کنند(Scanning) و قرار نیست در اولین مرحله، آن را مو به مو و با جزئیات بررسی کنند، پس قبل از اینکه تصمیم بگیرند به CTA شما پاسخ دهند، به احتمال زیاد سرفصل ها و تیترهای بزرگ و واضح را مطالعه خواهند کرد. به همین دلیل، تیترهای خود را به شکلی بزرگ، فریبنده و مختصر بیان کنید. یادتان باشد که یک تیتر قوی و جذاب، فوراً توجه کاربر را جلب می کند و دیگر کار تمام است! انتخاب تیتر مناسب و فریبنده، چالش‌ برانگیزترین بخش ساخت صفحه فرود خواهد بود؛ زیرا باید در سه تا هفت کلمه، بازدیدکنندگان خود را متقاعد کنید که پیشنهاد شما ارزش امتحان کردن را دارد!

  • توضیحات:

اطمینان حاصل کنید که توضیحات مختصر و واضحی در صفحه فرودتان درج شده است که محصولات، خدمات و مزایای تعامل با کسب و کار شما را به صورت مختصر و جذاب به کاربران توضیح خواهد دهد.

  • کال تو اکشن(Call-To-Action) یا CTA:

کال تو اکشن ها، اعلان‌ هایی هستند که برای تشویق خوانندگان به انجام یک اقدام خاص استفاده می‌ شوند و معمولاً بسیار کوتاه(دو تا چهار کلمه) هستند. «اکنون مشترک شوید»، «آزمایش رایگان خود را شروع کنید»، «بیشتر بدانید» و «درخواست نسخه ی آزمایشی» چند نمونه خوب و رایج از CTA هستند.

صفحه فرود

خلاصه مزایای صفحات فرود

خلاصه مزایا، جزئی ترین بخش صفحه فرود شماست ولی شما نباید در این بخش به جزئی نویسی بپردازید! در اینجا، می توانید اطلاعات بیشتری را در اختیار بازدیدکنندگان و علاقه مندانی قرار دهید که می خواهند در مورد کسب و کار شما بیشتر بدانند؛ اما در این قسمت باز هم حواستان باشد که خلاصه را ساده و جمع و جور بنویسید و به‌ جای وارد شدن به ریز جزئیات، از این فضا برای تأکید بر مزایای خاصی که مخاطبان با زدن دکمه CTA به دست می‌ آورند، استفاده کنید.

اثبات مزایای لندینگ پیج

از کاربران خود انتظار نداشته باشید که به محض آشنا شدن با کسب و کار شما، همه حرف هایتان را قبول کنند! نظرات، اسامی برندگان جوایز و سایر موارد مشابه را در صفحه فرود خود به نمایش بگذارید تا به بازدیدکنندگانتان ثابت کنید که ادعاهای شما معتبر هستند و مشتریان کنشگر، واقعا قرار است از مزایای کسب و کار شما سود ببرند.

جمع بندی

خوانندگانی که به انتهای صفحه فرود شما راه می یابند، به احتمال زیاد کسانی هستند که تا حدی زیادی در دام تبلیغاتی شما افتاده اند. اکنون لازم است تا قدم آخر را محکم برداشته، آن ها را از شک و تردید خارج کرده و به آن ها ثابت کنید که کسب و کارتان ارزش امتحان کردن را دارد! بنابراین بیانیه پایانی باید فشار نهایی را به آنها وارد کند تا دکمه CTA را بزنند. البته باز هم لزومی ندارد که یک متن گسترده و بلندبالا سر هم کنید. تنها چیزی که به آن نیاز دارید، یک عنوان یا یک جمله قوی و فریبنده است و تمام! به صندلی خود تکیه دهید و از CTAهای بی دردسر خود لذت ببرید!

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.